BATMAN / GERCÜŞ - Gönüllü İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

Okulumuzda Güvenli İnternet Kullanımı konusunda öğrencilerimize seminer verildi. Okulumuz öğretmenlerinden Süleyman BAHÇE bu konudaki bilgi, deneyim ve tecrübelerini aktarmak üzere çocuklarımızla okulumuz kütüphanesinde buluştu. Globalleşen dünyada teknolojinin hayatımıza daha önce hiç olmadığı kadar dahil olduğunu ve hayatımızı kolaylaştırdığını biliyoruz. Ancak teknoloji ve internet kullanımda faydaların yanında bazı zararlarının da olabileceğini görmekteyiz. Özellikle dijital platformlarda siber suçlar, siber zorbalıklar, özel hayatın ihlal edildiği durumlar, dijital şantaj, zararlı site ve yazılımların olumsuzluklar doğurabileceğini ve bu konuda alınması gereken önlemler ve güvenli internet kullanımı hakkına bilinçli davranmayı öğrencilerimizin bilgisine sunmuş olduk.

Mrt

Okulumuzun farklı bölümlerine ; giriş, koridorlar, mescid ve ortak alanlara kültürümüzü yansıtan ve görsel zenginlik barındıran çeşitli hat sanatı örneklerine öğretmen ve öğrencilerimizin iştirakı ile  yer verildi.

Ara

Yaptığımız duyuruya göre yapacağımız denemede 7/A ve 7/B sınıflarından dereceye giren öğrencilerimizin yapılacak olan denemeye yarışmacı olarak katılma hakkı kazanacağı bildirildi.

Deneme sınavı sonucuna göre 7/A sınıfından : Şahin TURGUT, Naime Ecrin KAYA ve Hiranur AYDIN ve 7/B Sınıfından : Baran ASLAN, Rumeysa ALTUN ve Yusuf KAVAK adlı öğrencilerimiz yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Deneme sınavında Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Din Kültürü ve Sosyal Bilgiler derslerinden sorular soruldu.

Yarışmaya 5.sınıf ve 6. Sınıftaki öğrenciler de seyirci olarak katıldı.

3 Öğretmenizin juri üyeliği yaptığı yarışma çok çekişmeli ve heyecan dolu anlara sahne olurken yarışmayı daha fazla soruya doğru cevap veren 7/A sınıfı öğrencileri kazanmış oldu.

Ara

Başöğretmenimiz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar, emeklerinin önünde saygıyla eğiliriz.

Ara

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Etkinlikleri kapsamında okulumuza ait bahçenin boş kısımlarında öğrencilerimizle birlikte 40 adet ağacı toprakla buluşturduk.

Emeğinize sağlık çocuklar

Ara

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 84. yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Bize bıraktığı mirası sonsuza dek yaşatmak için görevimizin başındayız.

Ara

İstiklâl mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Geleceğe güçlü biçimde ulaşabilmek, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla olanaklıdır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Ara

Gönüllü  olarak kilometrelerce yol kat edip  okulumuzu, çocukların  çok  mutlu olacağı  güzel  resimlerle  boyatıp  güzelleştiren  değerli öğretmenlerimize ve emeği  geçen  herkese teşekkür ederiz

Haz

İmamhatipli öğrencilerimizle peygamber efendimizin öğretim yöntemlerini irdeledik,benzerini yapmaya çalıştık.

Haz

Gönüllü İmamhatip ve ortaokulu olarak iki okulun öğrencilerine tercih yapabilecek liseleri tanıttık.

Haz

Gönüllü Ortaokulu olarak 5 haziaran da gerçekleştirilecek LGS öncesi öğrenci ve öğretmenlerce heycanlı bir bekleyişteyiz. 8. Sınıf öğrencilerimize sınav  kaygılarını azaltmak ve motivasyonlarini artırmaya yönelik Sınıf rehber öğretmenleri  Erdal ŞAHİN tarafından sunum yapıldı.

Münazara Yarışması

Okulumuzda 6/A ve 6/B sınıflarımızın katıldığı münazara yarışması tertip ettik

Haz

Matematik Öğretmenimiz Süleyman Bahçe tarafından öğrencilerimize teknoloji, internet ve sosyal medya bağlamında e-bağımlılık sorunu ve çözüm önerileri hakkında bilgilendirme çalışması yapıldı. Dijital okur yazarlığın önemine dikkat çekilirken bilinçsiz sosyal medya kullanımının sebep olacağı zararlar üzerine fikir alışverişi yapıldı. Yararlı internet - zararlı internet kullanımına örnekler verilerek öğrenciler bilinçlendirildi. Ayrıca Gercüş Halk Sağlığı Merkezi tarafından öğrencilerimize yönelik Teknoloji Bağımlılığı sunumu gerçekleştirildi. Dağıtılan broşürler ile öğrencilerimiz Teknoloji Bağımlılığı hakkında hem dinleyerek hem de okuyarak bilgi sahibi olmuş oldular.

Haz

Gönüllü İmam Hatip Ortaokulu olarak öğrencilerin millî ve mânevî değerlerini tanıması, anlaması ve bu değerler doğrultusunda entelektüel bireyler olarak yetişmesini sağlamak amacıyla edebiyatımızın usta şairlerinin ünlü şiirlerini ezberleme ve seslendirme çalışmaları gerçekleştirdik. Bu çalışmalar sonucunda öğrencilerimizde edebiyata karşı ilgi ve merak duyguları uyandı. Öğrencilerimiz şiir okuma becerisi kazandı. Değerlerimiz konusunda yazılan şiirlerle tanışma olanağı bularak bu konuyu içselleştirdi.

Nis

Doğaya inat her sene kurumaya yüz tutan ağaçlarımızı  yenisiyle değiştiriyoruz,zira bir ağacın bile ne kadar önemli olduğunun farkındayız.